Skip to main content
Alberte Winding modtager Danish Music Awards’ Ærespris 2023

Alberte Winding modtager Danish Music Awards’ Ærespris 2023

Alberte Winding modtager Danish Music Awards’ Ærespris 2023

Hun står bag fænomenale popsange, der vokser sig større og større som årene går. Hendes unikke udtryk som sanger og sangskriver er til alle tider præget af nærvær og menneskelighed. Og så er hun produktiv som få. Mere end 20 album er det blevet til – foruden de fem romaner, der bærer hendes navn. 

Danish Music Awards’ Ærespris tildeles en eller flere personer, som med deres kunstneriske virke gennem en længere periode har sat et markant og inspirerende fingeraftryk på dansk musik. Med DMA’s Ærespris 2023 skriver Alberte sig således ind i en fornem række af æresprismodtagere, som blandt andre tæller Anne Linnet, Gasolin, Medina, Thomas Helmig og S!vas.

Bestyrelsen i musikselskabernes brancheorganisation IFPI, som udpeger vinderen af æresprisen, offentliggør følgende begrundelse for, at netop Alberte Winding nu modtager den eftertragtede pris: 

Alberte Windings skabertrang har på et utal af måder beriget os andre på tværs af årtier. Hun har lavet sange til hitlisterne, der i dag står som monumenter i dansk pop. Hun har begået et stærkt forfatterskab, som bringer hendes musikalitet og refleksioner ind i nye formater. Og som det mest prisværdige, har hun åbnet døren ind til musikkens vidunderlige verden for de vigtigste mennesker i vores samfund, børnene. Kære Alberte Winding. Danish Music Awards’ Ærespris 2023 går med største selvfølgelighed til dig”.

Ikke noget større

Alberte Winding afbryder en planlagt ferie for at kunne deltage ved gallaarrangementet, som finder sted under det rustikke loft på The Plant i København. Hun er rørt og glad over anerkendelsen:

”Tusind tak, jeg er så kæmpe glad for at skulle modtage denne pris. Det har allerede flettet sig ind i måden, jeg ser mit virke på, og det er et skulderklap, der føles rørende og rart, 40 år inde i arbejdslivet.”

Alberte Winding fortsætter:

”Det at udgive musik og spille mange koncerter kalder jo på andres blik hele tiden, men det er ikke altid, vi bliver set på den kærlige og dybe måde. Jeg mærker, at jeg hører til i musikken, og at jeg har en plads hos jer, publikum og kollegaer. Så kan man virkelig ikke ønske sig noget større.”

Danish Music Awards 2023 løber af stablen torsdag d. 16. november. Det sker ved et eksklusivt arrangement på The Plant i København. Her vil branchen og særligt inviterede gæster hylde Alberte og de øvrige nominerede og vindende artister. Begivenheden transmitteres ikke men kan blandt andet følges på DMA’s instagramprofil @dma_dk.

Danish Music Awards 2023 arrangeres af musikselskabernes brancheorganisation IFPI i samarbejde med JBL.

DEL DENNE SIDE