Skip to main content
BLAK OG BIEBER TOPPER ÅRETS HITLISTER

BLAK OG BIEBER TOPPER ÅRETS HITLISTER

BLAK OG BIEBER TOPPER ÅRETS HITLISTER

I 2016 har danskerne i den grad været nede med hitkometen Blak og popkongen Justin Bieber. Justin Biebers Purpose er årets bedst sælgende album, mens Blak står for det bedst sælgende track med Nede Mette

IFPI offentliggør i dag de officielle hitlister over årets 100 bedst sælgende album og tracks. På toppen af Album Top-100 finder vi canadieren Justin Bieber, der tidligere på året gæstede Parken i København. 

Albumglade danskere kastede dog ikke kun deres kærlighed på udenlandske stjerner i det forgangne år. Øverst på albumlisten finder man også stærke danske artister, som har taget både det danske og det internationale musikmarked med storm i løbet af 2016. Grammy-nominerede Lukas Graham indtager andenpladsen på Album Top-100 med Blue Album, mens Volbeats Seal The Deal & Let's Boogie ligger på tredjepladsen. Derudover er det især solister, der dominerer albumlistens top med Drake, Rasmus Seebach, Rihanna og Ed Sheeran.

Dansk musik står stadig stærkt
Da Blak i midten af april 2016 udsendte Nede Mette, satte nummeret danmarksrekord med 325.000 daglige streams på Spotify. Siden har Blak vundet en DMA-statuette for Årets Danske Clubnavn, og Nede Mette er gået 3 gange platin svarende til mere end 27 millioner streams. Nu kan Blak også skrive årets bedst sælgende track på listen over successer.

Generelt markerer danske artister sig også flot på listen over de bedst sælgende tracks. Hele fem af de ti bedst sælgende tracks involverer nemlig danske artister. Gulddreng har hele to tracks i top-10, mens Lukas Graham, der placerer sig som nummer otte med 7 Years, optræder hele fire gange på den samlede Track Top-100. 

Lasse Lindholm, der er kommunikationschef i IFPI, er imponeret over de danske artister:

"Dansk musik har et virkelig højt niveau i disse år. Ellers ville danske artister ikke kunne markere sig så flot på hitlisterne i et digitalt musikmarked, hvor forbrugerne har adgang til nærmest al musik i verden. Og den pointe understreges jo tykt af den internationale succes, artister som MØ, Lukas Graham og Volbeat har opnået i 2016."

Bag om hitlisterne 
Album Top-100 er listen over de 100 mest solgte album og EP'er og er en kombination af fysisk salg, download og streaming. Se Album Top-100 for 2016 her. Track Top-100 er listen over de 100 mest streamede og downloadede tracks. Se Track Top-100 for 2016 her

Begge lister dækker perioden 1. januar 2016 til og med torsdag den 22. december 2016 og er udarbejdet af analysevirksomheden M&I Service.

DEL DENNE SIDE