DMA afholdes torsdag d. 3. november i hjertet af København. Som altid modtager vinderne et unikt eksemplar af kunstneren Jens Birkemoses smukke bronzestatuette af den lille fugl. I år modtager vinderne samtidig en særlig NFT som et digitalt bevis på branchens anerkendelse. Dermed er Danmark angiveligt det første land i verden, hvor priserne til artister også tildeles som NFT’er.
NFT står for Non-Fungible Token. Den er et digitalt certifikat, som altid kan spores men ikke kan kopieres. På den måde er den et unikum i den digitale verden præcis lige som statuetten eller et originalt maleri er det i den fysiske verden. Teknologien bag muliggør samtidig, at NFT’en kan handles, og at de personer NFT’en oprindeligt er udstedt til, automatisk kan modtage betaling, hvis NFT’en gennem årene bliver solgt videre.
Lasse Lindholm er leder af DMA-Akademiet og en af de ansvarlige bag DMA. Han ser udstedelsen af NFT’er til DMA som et logisk skridt i udviklingen af en større prisfest:
”Vi lever i stigende grad vores liv på digitale platforme. Det gælder også for danske artister og deres musik. Derfor giver det også god mening, at du som DMA-vindende artist har mulighed for at vise din pris frem andre steder end på kaminhylden”.
Et fremsynet træk
Therkel Sand Therkelsen er ejer af konsulentvirksomheden Realitet og en af landets førende eksperter inden for metavers og NFT’er. Han ser DMA’s nye træk med NFT’er til prisfestens vindere som en fremsynet idé:
”De største teknologivirksomheder i verden investerer i disse år enorme summer i at revolutionere internettet, så det bliver mere rummeligt. Internettet bliver noget man kan bevæge sig rundt i. Ikke kun noget man bevæger sig rundt på, som det oftest er tilfældet i dag. Derfor er det godt set af folkene bag DMA, at priserne fra denne prestigefyldte begivenhed er sikret et digitalt liv fremover”.
Organisationen bag DMA producerer kun én statuette per kategori hvert år. Også selvom vinderen er en gruppe. Der bliver dog ikke kamp om, hvem i gruppen, der skal have NFT’en med hjem. Når NFT’erne udstedes tildeler DMA nemlig en NFT til hver solist eller hver artist i en duo eller en gruppe.
NFT’erne til årets DMA bliver lavet i samarbejde med techvirksomheden Backstage og bureauet Uncle Grey Design. Bag Danish Music Awards 2022 står musikselskabernes brancheorganisation IFPI i samarbejde med JBL og Samsung. Følg DMA 2022 på www.dma22.dk og via instagram på dma_dk.
Hent pressemeddelelsen og fakta om DMA 2022 her