Skip to main content
IFPI støtter SheCanPlay

IFPI støtter SheCanPlay

IFPI støtter SheCanPlay

I en tid hvor forskellighed for køn debatteres intenst i de danske medier, har to danske musikbranchefolk søsat musikfællesskabet SheCanPlay. Formålet er at skabe flere muligheder for fremtidens kvindelige musikere.

SheCanPlay er et community, hvor piger og unge kvinder i alderen 14 til 22 år kan udvikle deres musikalske talenter, søge gode råd og møde ligesindede.

I sidste weekend afholdt SheCanPlay sit første arrangement på musikkonservatoriet i København.
På seminaret fik ti piger og unge kvinder undervisning af og mulighed for at få sparring med nogle af dansk musiks førende profiler. De fire undervisere var den DMA-nominerede producer Andreas Sommer, sangskriver/producer Clara Sofie, producer Eloq, med det borgerlige navn August Fenger, og sanger/sangskriver Anya.

IFPI har valgt at støtte projektet økonomisk, og vil arbejde for at flere aktører med relation til musikbranchen vil bakke op. I den forbindelse udtaler Lasse Lindholm, der er direktør for kommunikation og public affairs i IFPI:

"SheCanPlay bygger bro mellem den etablerede musikbranche og de talentfulde kvinder og unge piger, som drømmer om et professionelt liv med musikken. I en tid hvor kønsbalancen i dansk musik mildest talt er udfordret, er der ikke et projekt, vi hellere vil bakke op om end SheCanPlay. Og vores tro på projektet bliver ikke mindre af, at det er erfarne og dygtige kræfter i musikbranchen som Sarah Sølvsteen og Karen Vincent, der står bag det."

I november får medlemmer af SheCanPlay endnu en gang mulighed for at få inspiration og undervisning af nogle af musikbranchens dygtigste, professionelle udøvere og producere, når et stort tredages seminar løber af stablen. Og i næste måned får tre medlemmer af SheCanPlay desuden en unik mulighed for at opleve, hvordan én af Danmarks største sangere og hendes hold arbejder, når Medina og producerteamet Providers giver unik adgang til deres arbejde i studiet.

I løbet af sommeren og frem til 1. oktober kan flere piger og unge kvinder søge om optagelse i SheCanPlay.

Yderligere information om optagelse findes via: 

Hjemmeside
Facebook
Instagram

Kontakt: karen@shecanplay.dk eller sarah@shecanplay.dk for yderligere oplysninger. 

Om SheCanPlay   
Den uafhængige organisation SheCanPlay er startet af to kvinder fra den danske musikbranche.   
SheCanPlay er finansieret af IFPI, Roskilde Festival, Northside festival, Heartland, Live Camp (Smukfest), Haven Festival og Tinderbox Festival.

Sarah Sølvsteen har igennem de sidste 19 år haft berøring med det danske musikliv. Hun startede sin karriere som bl.a. manager for Saybia, Kashmir og When Saints Go Machine, har de sidste seks år fungeret som agent for en lang række danske bands og åbnede i januar den danske afdeling af det svenske bookingbureauet Luger, hvor hun i dag fungerer som Head of Agency med bl.a. Mø, The Minds of 99 og WhoMadeWho under sin vinge. 

Karen Vincent har igennem de sidste 15 år arbejdet primært med Promotion og Product management hos labels som Virgin, EMI, Universal og Copenhagen Records for musikere fra ind- og udland, herunder bl.a. Kim Larsen, Nik & Jay, Stine Bramsen, Christopher, L.O.C, Coldplay, Katy Perry og Gorillaz, og er i dag marketingchef hos Warner Music i Danmark.

De firmaer, hvor Sarah Sølvsteen og Karen Vincent arbejder, er ikke en del af SheCanPlay og deres arbejde i community’et er frivilligt.

DEL DENNE SIDE