Skip to main content
Ny rapport om musikbranchens bidrag til samfundsøkonomien

Ny rapport om musikbranchens bidrag til samfundsøkonomien

Ny rapport om musikbranchens bidrag til samfundsøkonomien

I dag offentliggør en række organisationer en rapport, som Rambøll har udarbejdet for musikbranchen. Rapporten er en bruttoanalyse af musikkens værdi i samfundet. Den slår fast, at musikbranchens værdi i 2017 var 9,3 milliarder. 

Rapporten fra Rambøll viser samtidig, at livemusikken udgør 64,5 % af den samlede værdi, mens den indspillede musik udgør 35,5 %. Samlet set er det en fremgang på 23 % siden 2016. Fremgangen skyldes primært væksten på koncertområdet, som fra 2016 til 2017 steg med hele 31 %.

Om de gode takter på koncertområdet siger Esben Marcher, sekretariatschef i Dansk Live:

”Væksten på liveområdet skyldes, at arrangørerne og artisterne har formået at udvikle formater, der appellerer til publikums begejstring for liveoplevelser, samt de nye arenaer og festivalernes stigende popularitet. To år med pæn vækst er en god nyhed, nu skal vi som branche huske at arbejde hårdt for gode forhold for alle de små og mellemstore spillesteder, som ikke i samme grad mærker væksten. Det er trods alt på disse scener, at alle artister – uanset størrelse og popularitet – begynder deres karriere”.

Lasse Lindholm, der IFPI’s direktør for kommunikation og public affairs udtaler i forbindelse med rapportens offentliggørelse:

”Rambølls rapport viser tydeligt, at dansk musik bidrager substantielt til den danske økonomi. Væksten for den indspillede musik halter imidlertid bagefter. Markedet for streaming er udsat for en konkurrenceforvridning, hvor tjenester som Spotify og YouSee Musik trækker læsset, mens platforme som YouTube undslår sig at indgå aftaler på lige fod med deres konkurrenter. Det resulterer i elendige honorarer til musiklivet og er samtidig en tikkende bombe under viljen til at investere i nye spændende tjenester i det danske marked”.

Rapporten, der er den sjette af sin slags, viser i øvrigt, at musikeksport udgør 9,5 % af den samlede omsætning i 2017 svarende til 890 millioner kroner - en stigning på 17 % i forhold til 2016. 

Rambøll har udarbejdet Dansk Musikomsætning 2017 på vegne af IFPI, Koda, Dansk Live, MXD, Gramex og Musikforlæggerne.

Hent rapporten her.
 

DEL DENNE SIDE